„Консумацията на вино е високо интелектуално действие. То е условие за съхраняване на определена сила и след това – за нейното възприемане.
Процесът не е предназначен за бездарници и мързеливци, разделящи – и то в най-добрия случай – виното само на бяло или червено. Ако виното е истинско, то е структура, която следва да се опознае. Най-важното е да различаваме виното и да не го бъркаме с винена напитка или алкохолен продукт. Онези, за които виното е просто алкохол, нищо не разбират. Виното не е за пиене, а за вкусване. То не може да бъде буйно, а екстатично или свръхекстатично и не би трябвало да ни влияе, а ние да му въздействаме и да удължаваме преживяването. Не да го проточваме, а да го удължаваме. За да му дадем възможност да проникне във всички клетки в тялото ни, да ни напълни и обогати.“
Глеб Черне
Винената медитация е изкуство, свързано с умението за напълване, удържане, усвояване и преобразуване на вибрационното напрежение на виното, което се получава при алхимичното сливане на петте стихии: земята – тероарът, огъня – слънцето, въздуха – климатът, водата – минерализацията, и дървото – лозницата. Който се научи да усвоява този еликсир действително ще стане безсмъртен.
Кристалните вина Alquimia Crystal Wine
Кристалното вино е резултат от алхимично творене. Произвежда се по уникална технология, чиято основна цел е създаването на продукт, който максимално отговаря на човешкото съзнание и хранителни нужди. Това вино заздравява, развива заложения в нас потенциал и преустановява разрушаващите човешката природа процеси.
Технологията на производство реализира чудесната идея виното да се обедини с кристален извлек. По този начин в кристалната структура се внедрява извлечената от лозницата и предадена на гроздето сила на пространството. В напитката се поражда усъвършенствана геометрия, целенасочено въздействие и развитие. Гроздето и кристалът говорят сами за себе си, а резултатът от техния сполучлив съюз е умножена до безкрайност сила.
Особености на виното
Въпреки добавената кристална есенция виното е с ясна насоченост, активизира и подхранва отделите на главния мозък и отделните системи в тялото. Същевременно кристалният извлек редуцира влиянието на алкохола върху организма и подпомага събраността на съзнанието, за разлика от обикновеното вино, което има страничен опияняващ ефект.
Технология на производство
Кристалните вина са създадени в резултат на съчетаването на подбрани авторски вина и кристални есенции, създадени в швейцарската лаборатория Swiss Kristall.
Всяко вино в проекта се подбира щателно и изразява уникалните свойства на конкретния сорт грозде, тероара и майсторството на енолога. Промишлени вина в проекта не се използват. Това са вина, създадени от майстори, които са успели да насочат и съхранят във виното силата на пространството, която гроздето е извлякло.
Кристалната есенция за всяко вино представлява формула и се подбира съобразно свойствата и потенциала на виното, така че да може в максимална степен да влезе във взаимодействие с него. В резултат от това се получава напитка от още по-високо качество, без да се нарушават природните характеристики, изначално заложени в самото вино.
Алхимичното производство на кристалното вино трае 9 месеца и се състои от 8 цикъла.
Задача
Alquimia Crystal Wine има ясно изразено свойство за подхранване и центриране на главния мозък. Влиянието на всеки кристал е свързано най-вече с мозъка и едва след това – с тялото ни. В зависимост от формулата постепенно се подхранват различни системи в тялото.
Консумацията на кристално вино е алхимичен процес, който задълбочава великото творене и процесите на вътрешно преобразуване в тялото.
Препоръки при поднасяне
Сервирането на Alquimia Crystal Wine трябва да бъде с подходяща настройка и готовност за усвояване. Виното е специфично, самото то е храна и не е необходимо да се съчетава с още нещо. Можете да му се насладите както преди или след хранене, така и вместо него. Ако желаете да подчертаете вкуса му, може да добавите малко кашкавал или хляб.
Внимание
Виното е с достатъчно питателен ефект и не се препоръчва консумацията му едновременно с друга храна.
Предвид особените му свойства е препоръчително да се прави пауза от минимум един час преди и след консумацията на храна.
Защо си заслужава да изберем кристално вино?
Благодарение на кристалната есенция, виното е с плътна структура и е допълнително предпазено от окислителни и други разрушителни процеси, които биха попречили на усъвършенстването му по време на отлежаването.
Кристалът се синхронизира с виното и подчертава неговите качества. В резултат, потенциалът за отлежаване на виното нараства в пъти, в сравнение с обикновеното вино.
За по-дълго отлежаване и с цел постепенното и хармонично развитие на виното, препоръчваме бутилки от 750 мл. За незабавна консумация са подходящи разфасовки и от 375 и от 750 мл.