Даоистка йога за жени „Великото равновесие“

От 12 юли с открито занятие стартира нова тема на занятията по даоистка йога за жени „Великото равновесие“ с водеща Галинка Бекчиева.

Занятията ще се провеждат всеки понеделник в зала с паралелно оналайн излъчване.

Тайпин (太平 — Великото равновесие, кит.) е особено понятие в даоизма, характеризиращо физическата, менталната и духовната част на пътя на развитието.

Цялата даоистка система от знания се основава на природата на Великата хармония, която, от своя страна, се определя от природата на равновесието. Пътят не може да бъде пълноценен, без да се обърне внимание на свещеното или свръхестественото, което всъщност е и Великото равновесие тайпин (или по-скоро съответното съзнание, асоциирано с Голямата мечка).

Програма

  • Практика. Даоистки ритуал. Почитане на Небето и Земята

Отношението към равновесието на Небето означава отношение към тоналността на нашата природа. Така както небето и земята подреждат природата ни, така и нашето отношението към подредбата структурира съзнанието ни. В същността си почитта, която отдаваме на небето и земята, е практическо усилие, насочено към създаване на ред в нашето съзнание. Тя е ритуал, с който зачитаме висшето съзнание или съзнанието на Голямата Мечка.

  • Практика. Настройка

Настройката на Истинното тяло е практическо изкуство, насочено към организиране на женското съзнание, енергия и тяло. То формира усилие за настройка към решаване на практическите задачи и едновременно с това представлява практическо приложение. Настройката на Истинното тяло е важен инструмент за организация на практическия път на жената и за разбиране на принципите на задълбочаване в практиката.

  • Практика. Разблокиране

Разблокирането на женското тяло обхваща процесите по неговото възстановяване, настройване и развитие. Ако тялото не е разблокирано, енергията не може да се съхранява, което означава, че развиваната енергия се губи, вместо да се натрупва. Разблокирането представлява пренастройване и регулиране на всички телесни процеси, което засяга както умственото и телесно състояние на жената, така и циркулирането на енергията.

  • Практика. Хармонизиране

Хармонизирането на Истинното тяло произтича от свойствата на равновесието. С помощта на хармонизацията пречистената възпроизводителна сила се насочва по макрокосмичната орбита към средното цинобърно поле, подгрявано от Малкия огън на долното цинобърно поле. При жените именно в средното цинобърно поле възпроизводителната сила се превръща в алхимичен елемент, готов да се преобразува в жизненост и способен да се слее с горното цинобърно поле и да подхрани мозъка.

 Необходими неща: възгланичка за медитация и постелка от естествена материя (килимче), чай.

 Ден и час: понеделник 18:30 – 19:45 ч.

Водещ: Цайхун Шаонюй (Галника Бекчиева) (https://www.inbi.bg/6207/vodeshti/galinka-bekchieva/)

 Цена:

  • 1 занятие, зала/онлайн – 13/10 лв.
  • 4 занятия/месец, зала – 40 лв.

 Занятията ще се провеждат в зала и онлайн в Zoom.

Достъп в ZOOМ: https://inbiworld.zoom.us/j/81960839490

ID: 81960839490

Ако пропуснете занятие, ще ви бъде предоставен достъп до запис, с валидност 7 дни!

Свързани статии:

Великото равновесие

Даоистка йога за жени

Изкуството на развитието за жени

 Видео лекции:

Олег Черне. 100 въпроса за женското развитие. Общи въпроси

Олег Черне. 100 въпроса за женското развитие. Учител и традиция

Олег Черне. 100 въпроса за женското развитие. Духовната сила на жената

Олег Черне. 100 въпроса за женското развитие. Жената и алхимията

юли 12 @ 18:30
18:30 — 19:45 (1h 15′)

Зала “Ритъм спейс” и онлайн

Галинка Бекчиева