Програма „Пътят на Истинната дева. Хранилище на духовното“ (онлайн)

Дата: 31/07/2021 – 21/08/2021
Място на провеждане: Zoom

Проект: Пътят на Истинната дева

Водещи: Дзие Кун, Цайхун Шаонюй

Дуншън бу (洞神部, Dong Shen Bu – кит.: Хранилище на духовното) е важно понятие за практикуващия. То означава да се приеме цялостно практиката от гледна точка и на нейната рационалност, и на ирационалността ѝ. Много майстори и училища днес звучат ирационално. Всяка практика съдържа в себе си ирационално хранилище, но правилното възприемане на ирационалността помага да се изчисти практиката от ненужното.

Хранилището на духовното определя:

 • Напълването на практикуващия. Напълването с Ин и Ян или средата.
 • Способността за съпоставяне. Ползи или вреди от практиката.
 • Пречистване от мътното. Преминаване от декларирането и реагирането към практикуване.
 • Познаването на навиците и способността да ги оценяваме ни помагат да избегнем натрупването на вреди и да разберем същността на силата и благополучието, да разберем разликата между състоянието на хармония и изтощението на духа от емоциите.
 • Опората при създаването на пътя.

Програма

Лекция „Женски даоистки практики. С какво да започнем?“

Лекция

Каквото и да се говори за ролята на жените в практиките, всъщност именно те са създали множество матрични, т.е. пълноценни направления. Едно от тях е даоисткото направление, което включва всички форми за култивиране и преобразуване на енергията.
Личен код

Практика

Личният код е извънвремево явление, което пространството, времето и мястото предлагат на нашето тяло, съзнание и енергия. Личният код трябва да бъде практически осмислен, за да може да бъде опознат, усвоен, усъвършенстван и дори изменен, ако е необходимо.
Напълване на Истинното тяло

Практика

Напълването на Истинното тяло задоволява потребностите на жената по пътя. Напълването е задача, която изисква постоянна практика, и при която протича подхранване на тялото. Изборът на практиката, свързана с напълването на Истинното тяло, зависи от задачите, състоянието на практикуващата и нивото й. Този избор се основава на принципите за подхранване на Тялото на движението, Тялото на покоя и Тялото на съсредоточеността, свързани още с идеята за съхраняване на енергията.
Наставленията на Чистата дева

Практика

Практиката е път за сливане на Ин и Ян. За да разберем изкуството на практиката, трябва да се запознаем с методите, които водят до това съединяване, както и с възможностите за удължаване на живота, така че да се избегне нарушаването или прекъсването на практическия процес. За да може практиката да доведе до генериране на енергия, трябва да се изгради единство с практиката и тя да се регулира спрямо Небето и Земята. Ако не разбираме как практиката може да създаде единство в нас, усвояването й ще бъде невъзможно и рано или късно тя ще бъде прекъсната.
Съсредоточаване на Истинната дева

Практика

Съсредоточаването на Истинната дева представлява специален практически медитативен процес, който води до разбиране на структурата на пътя. Тази важна част от практическата работа е свързана с осъзнаването на метода за развитие при жените. При съсредоточаването на Истинната дева протича целенасочено настройване на съзнанието и на отношенията му с практическия път.
Дишане на Истинната дева

Практика

Дишането на Истината дева представлява особен статус в жената, който е заложен в нея по природа. Това състояние трябва да се поддържа и съотнася с практиката. Това е тази уникалност и неповторимост, която прави жената изначално алхимик. Наистина, този природно заложен потенциал за преобразуване на енергията има своите ограничения, но това е даденост, която е важно да се развива и усъвършенства, тъй като без нея не може да се достигне дълбока вътрешна работа.
Пречистване от мътното

Практика

Пречистването от мътното е важно концептуално понятие с практическо значение. Ако не обръщаме внимание на това, което пречи и отвлича жената от пътя и се надяваме на чисто механичното и формално влияние на практиката, този подход по-скоро ще увеличи мътното и няма да изясни нито критериите за развитие, нито трудностите по пътя. Пречистването от мътното е постепенен процес на преобразуване, свързан с реакциите, поведението, общуването и вътрешната хигиена. Пречистването се осъществява на три нива: на тялото, енергията и ума.

 

Разписание

Програмата включва лекции и 4 практически занятия с Дзие Кун (Олег Черне) и занятия за затвърждаване на материала с Цайхун Шаонюй (Галинка Бекчиева).

 

Дата Водещ Час
31 юли (сб.)

Лекция „Женски даоистки практики. С какво да започнем?“

Дзие Кун 07:00 – 08:00
1, 7, 8 август (сб., нд.) Дзие Кун 07:00 – 08:00
11 август (ср.) Цайхун Шаонюй 07:0008:00
14 август (сб.) Цайхун Шаонюй 07:0008:00
15 август (нд.) Дзие Кун 07:00 – 08:00
18 август (ср.) Цайхун Шаонюй 07:0008:00
21 август (сб.) Цайхун Шаонюй 07:0008:00
 • Моля, обърнете внимание, че при пропускане на онлайн-излъчване записи няма да бъдат предоставяни!

Цена

Лекция, 31.07 1.09 лв.
Лекция, 31.07 + първо занятие, 01.08 65 лв.
Цяла програма 180 лв.

Абонирайте се за новини

Фейсбук

Телеграм-канал Алхимия, група DaoWoman

Регистрация

Внимание:

 • Регистрацията за участие в онлайн излъчванията на Олег Черне завършва в рамките на предишния ден, преди деня на съответното онлайн излъчване и изисква задължително потвърждение на Таня Кривачка на тел. (Viber): 0892215824.
 • Регистрирането се извършва в следните часове:
  • От 10 до 19 ч. в делнични дни.
  • От 10 до 14 ч. в събота.

Моля имайте предвид, че без регистрация на участието ви, достъпът до излъчването може да ви бъде отказан.

Как да вземете участие

 • Предварително се регистрирайте на сайта zoom.us и свалете програмата ZOOM на своя компютър и/или инсталирайте приложението ZOOM на своя телефон.
 • Ден преди излъчването ще получите имейл с линк за вход в конферентната стая.
 • Ако час преди началото на излъчването още нямате имейл с парола, моля проверете своята папка „Спам“. Ако и там не нямате имейл, може да поискате достъп от Таня Кривачка на тел.: 0892215824.
 • Моля да се включите 15 минути преди началото на излъчването, за да успеете да проверите звука и видеото и да се настроите.

 

Заплащане

 • По банков път: ТСН 13 ООД, IBAN: BG83RZBB91551013168234. Основание: Име на събитието, в което ще участвате.
 • Плащане в брой: лице за контакт Таня Кривачка, тел.: 0892215824.

 

 

август 1 @ 07:00
07:00 — 08:00 (1h)

INBI Онлайн

Дзие Кун, Цайхун Шаонюи (Галинка Бекчиева)