Даоистка йога за жени

DaoWoman 1

Даоистката йога за жени е част от проекта Пътят на жената,

представляван от даоисткото направление Пътят на Истинната дева, свързано с реализирането на цялостната схема на женското развитие.

Даоистката йога за жени се базира на древни даоистки знания и способства за възстановяване, усилване и развитие на жената, отнасяйки се едновременно до нейното, тяло, енергия и менталност. Опознаването на личностната си природа, особоено в съвременния ритъм на живот, става все по-актуална и приоритетна задача за всяко момиче и жена. Вземайки предвид, че матката е първоизточника на енергия за жената, разбираме, че това я прави и най-важния и уникален орган за женското тяло. А за да се разберат значението и възможностите на този орган, е важно да се създадат условия за неговото нормално функциониране. Неспособността да се регулира енергията в матката води до излишък или недостиг и оттам – до проблеми с репродуктивната система, което негативно влияе както на състоянието на ендокринната система, така и на организма като цяло. От състоянието на матката зависи и светоусещането на жената.

Занятията по даоистката йога за жени предлагат методологичен набор от практики, свързани с разблокиране и възстановяване на вътрешната циркулация на енергията, без която не е възможно да се създат условия за съхраняване на енергията и тя само ще се губи.

Даоистките женски практии ни учат и позволяват да използваме предимствата на женската енергийна структура. Изначално, в женската природа е заложена способността енергията да се създава и съхранява. Но днес, когато повечето от жените са принудени да живеят в неестествен ритъм и неестествена среда, този механизъм често е нарушен. И вместо жената да бъде изпълнена със собствената си енергия, тя става все по-зависима от тази на заобикалящата я среда и да се опира на външни източници на напълване. От тук се появява и целия “букет от женски проблеми” като хормонални нарушения, нарушения в цикъла, хронични заболявания, отпадналост, промяна в настроението, депресия и други.

Жената, която регулярно се занимава с даоистки практики, се учи как да не губи енергия за ненужни действия и възстановявайки и поддържайки нормалното функциониране на матката да подобрява не само настроението си, а нормализира и работата на отделни органи и системи, да поддъжа тонизирано състояние на кожата си и да възстановява костния си мозък.

Даоистката йога за жени включва голям набор от знания, опитът от които Галинка Бекчиева (Цайхун Шаонюй) ще споделя на регулярните занятия, курсове и семинари, отделяйки внимание на специфичността при работа с женското тяло, енергия и съзнание.

Препоръчваме Ви да се запознаете още по темата и с книгата Пътят на жената.

Статии

Изкуството на развитието за жени

Изкуството на построяване на женското тяло

Пътят на жената

Видео лекции

Олег Черне. 100 въпроса за женското развитие. Общи въпроси

Олег Черне. 100 въпроса за женското развитие. Учител и традиция

Олег Черне. 100 въпроса за женското развитие. Духовната сила на жената

Олег Черне. 100 въпроса за женското развитие. Жената и алхимията

Лекция на Олег Черне «Пътят на жената»

Актуални практики

Даоистка йога за жени „Великото равновесие“

Програма “Пътят на Истинната дева. Хранилище на духовното”