Витамините

Витамините са продукти, необходими за обмена на временна енергия. В зависимост от качеството на енергията в човека, витамините могат да бъдат синтезирани и в самия организъм. Колкото по-висока е честота на човешкото тяло, толкова по-малка е неговата зависимост от витамините (намалява се необходимостта от витамини и освен това човек развива способността да произвежда витамини чрез вътрешните ерегийни процеси в организма).

Синтезът на витамините произтича посредством работата на петте телесни системи (тези витамини се наричат „водноразтворими”). Получените чрез отделената от мазнините енергия витамини се наричат „мастноразтворими”.
vitamini

Мастноразтворими витамини

Синтезирането на мастноразтворими витамини зависи от работата на дихателната система, която влияе върху постъплението на въглерод, водород и кислород, както и на други елементи, които образуват, абсорбират и усвояват мастноразтворимите витамини.

Недостигът и излишъкът на мастноразтворими витамини влияят най-вече върху лимфната система и жлъчката. Изключително трудно е да се получат тези витамини отвън, тъй като мастните тъкани са активни само при повишаване на енергопотреблението на тялото. По-ефикасно е вътрешното синтезиране, което може да се разглежда и като поддържане на определено състояние на напрежение или тонус в тялото.

Витамин А

Витамин А е напълно зависим от вътрешното състояние на организма витамин и при нарушаване на баланса, приемането му не може да бъде засилено отвън. Простичко казано, колкото и да приемате този витамин, организмът ви не може да го усвои.

Витамин А зависи от функционирането на черния дроб, развитието на мускулната система и състоянието на гръбначния стълб. Най-ефикасният начин за произвеждане на този витамин е чрез усилване на съсредоточаването на мозъка у мъжете и поддържането на нормална енергийна циркулация в матката у жените (препоръчва се масажиране на матката).

Важни фактори за поддържане на функциите, свързани с този витамин, са поддържането на нормално, а още по-добре дълбоко дишане, т.е. прекратяване на повърхностното дишане, което не позволява да се генерира енергия чрез мазнините. С други думи, витамин А остава вторичен за човека, ако той не успее да възстанови дихателната функция и функции на мозъка като съсредоточаването.

Витамин D3

Витамин D3 зависи основно от пропорциите и геометрията на тялото – при жените той зависи от качеството на матката и протичащите в нея енергийни процеси, при мъжете – от мозъка и състоянието на долната секция на гръбначния стълб, от която зависи циркулацията на енергията в гръбначния мозък. Върху този витамин голямо въздействие оказва ритъмът на ходене, който влияе върху здравината на костите, т. е. този витамин може да се изработва в тялото само ако костната система функционира правилно.

Тялото не може да си набави този витамин отвън, той трябва да се произвежда вътрешно. Върху витамин D3 влияние оказва работата на ендокринните жлези, които помагат за усвояването на високочестотна енергия отвън (например чрез слънцето) и въздействат върху произвеждането на енергии, които се отнасят към понятието «витамин D3».

Витамин Е

Този витамин зависи от процесите, протичащи в мускулите и сухожилията, т.е. той зависи от това как се управляват мускулите отвътре. Тук важен фактор е това дали мускулите са зависими от системите на енергийните връзки (канали) или пък остават самостоятелни и независими продукти в човешкото тяло. Ако мускулната система е независима, тя ще изпитва постоянен недостиг на енергия и витамин Е. Тя ще бъде единствено потребител на витамина, без да бъде способна да го произвежда сама. В такъв случай човек става зависим от външното потребление на витамина, който впоследствие бива използван от мускулите му.

Водноразтворими витамини

Водноразтворимите витамини са витамини, които зависят от циркулацията на енергията в петте телесни системи. Ако циркулацията липсва, ако има застой на енергия или енергията бива измита с кръвта (т.е. работи основно кръвоносната система), се стига до зависимост от външни източници. В състояние на по-качествено функциониране на тялото, т.е. при по-засилено енергийно състояние, тази зависимост се свежда единствено до приемането на качествена вода. Това е една естествена необходимост на човека, който е съставен от вода. Този вид витамини зависят от pH-то на тялото, от pH-то на приеманите течности и структурата на минералите във водата. Водноразтворимите витамини трябва постоянно да се възстановяват и извеждат. При повишаване на енергопотреблението, те могат да се произвеждат допълнително във водните системи на тялото.

Витамин B1

Витамин B1 зависи от циркулирането на енергията в мускулите и от консумираната храна. Той е обвързан още с килесия вкус, способността за концентриране върху мускулно физическите процеси и умението за поддържане на хармонично състояние. Витамин B1  бива силно потискан от химическите и генномодифицираните храни. Произвеждането на този витамин зависи от общото състояние на тялото, което определя и неговото усвояване отвън.

Витамин B2

Витамин B2 зависи от качеството на дишането и от циркулацията на енергията в кожата. Този витамин може да се произвежда в тялото чрез повишаване на напрежението в кожната система (препоръчва се практика за почистване на кожата).

Витамин РР. Никотинова киселина

Този витамин се произвежда успешно чрез различни естествени енергетици, които повишават енергийната честота на тялото. Той може да бъде получен и при състояние на възбуда (сексуална възбуда, възбуда от радост). Необходимостта от този витамин в тялото, а следователно и недостигът или достатъчното му количество, са тясно свързани с възстановяването на енергията.

Витамин B6

Този витамин зависи от работата на мозъка и, следователно, на цялата ендокринна система. Той може да се образува чрез концентрирана мускулна активност (без да се стига до нарушаване на ритъма на дишане). Хубаво е да се допълва със захранване с вкусове (зелен чай, рукола).

Фолиева киселина

Това е едно изключително сложно молекулно съединение, което зависи от качеството на напрегнатост и степента на възбудимост на тялото и съзнанието ни. Ако се поддържаме в тонуса на определено напрежение, това ни гарантира възможността да произвеждаме фолиева киселина. Тя може да се получава и посредством различни хранителни продукти – зелениши (магданоз, силантро, рукола), чай (те гуан ин), вино и особено бира (Erdinger, Krombacher, Paulaner).

Витамин С

Витамин С е най-спекулативният витамин, който бива натякван на човека. Основният проблем на този витамин е в това, че човек го изгаря прекалено много в резултат на неправилно мускулно натоварване или дишане, което води до окисляване на организма и унищожаване на витамин С.

При правилно развиване и поддържане на организма, ние сме в състояние да произвеждаме този витамин в достатъчни количества, което позволява минимално усвояване отвън. Ако организмът ви страда от недостиг на този витамин, то проблемът е заложен в самия организъм и той не е способен да приема витамина отвън. Ето защо ако се натъпчем с прекалено много витамин С, който ще остане неусвоен, всъщност създаваме условия за още по-голямо окисляване на тялото и изгаряне на енергия. Усвояването на този витамин е тясно обвързано със състоянието на кръвта (кръвната захар) и дълбокото дишане.

Между другото, хората, които нямат навик да се следят, се оказват принудени да приемат витамин С с цел поддържане на жизнените си сили, което обаче се случва за сметка на изгарянето на същите тази жизненост.

Въпроси и отговори

От какво зависи телесната честота на човека? Защо при ниска честота на тялото се получава по-голяма зависимост?

Честотата зависи от пространството, което човек обитава. Тези честоти съдържат различни физически показатели, едни от които са именно витамините. Тук не става дума за ниска честота, а за естествена среда на обитание. Практикуващият просто трябва да се освободи от зависимостта си от тези пространствени характеристики.