Ритуал

icon project ritual

Принципи

Ритуалът е особено действие, определящо характера и поведението на човек. Това е своеобразен гейс (правило за свързване на микрокосмоса на човека с макрокосмоса на универсума), който по един уникален начин задава неговия поведенчески характер,както и определени изисквания към пространството като към символ. Всъщност, ритуалът представлява сложен и многокомпонентен символ, насочен към реализацията на различни задачи.

Ритуалът дава възможност за настройка към определена тоналност и, независимо от нивото на самия ритуал и подготовката на конкретния човек,  представлява процес на инициация и преживяване на интимната ни връзка с битието.

Подходът и отношението към ритуала в различните култури, системи и ордени имат един и същи смисъл: да настроят човека на определена задача.

В рамите на институт INBI, Ритуалът се изучава и практикува от гледна точка на келтската традиция и тамплиерския орден.

Повече за проекта: http://www.olegcherne.ru/proekti/34-project-ritual/

Първият тамплиер

597c8a76072595db30e4af29f66b7c94

Идването на смъртта на земята води до създаването на първия некропол. Появява се и първата школа, обучавала хората как да не умират – школата «Сокара». Тя има 12 клона по цял свят, като келтският й клон, например, се нарича «Оенгус».

Това знание е свързано с два древни храма – Сокара в Египет и Ню-Грандж в Ирландия. Особено интересно е, че тези два храма вероятно са имали един и същ архитект – Имхотеп. С това име е свързана и идеята за първия тамплиер или първия зидар. Имхотеп положил основите на един уникален величествен проект и създал първата времева връзка между Ню-Грандж и Сокара. Това бил първият опит да се промени електромагнитното поле на нашата планета или по-скоро да се създаде мрежа, така че на Земята да се появи възможността за достигане на състояние на независимост от смъртта.

Любопитното е, че тази свързваща линия преминава през вратата в Авалон, където се намира Силбери Хил – място, на което най-вероятно също е имало съоръжение. Това обяснява ролята на Стоунхендж като енергийна подстанция, чиято задача е била да удържа в настройка и може би да подхранва астралния град, свързан с Авалон. Контролът на цялата тази система бил възложен на келтите. Важно тук е да разберем, че не става дума за етноса келти, а за определено свойство, което впоследствие бива превъплътено в идеята за толтеките и инките.

В тази връзка изключително важно е да разберем кой или какво е бил келтът. И не са ли по свойствата си тамплиерите също келти? В крайна сметка ако разбираме Граалът като определен ключ, определени честотни характеристики, тогава много вероятно е през 1308 година той да е попаднал на територията на Америка. Опитът да се създадат съвършени хора в Лангедок бива осуетен и всички усилия биват пренасочени към Южна Америка, където тамплиерите биват посетени от келтите. Територията обаче бива разделена на мезоамериканска (Тикал), северноамериканска (каньонът Чако) и южноамериканска (Куелап).

Тези места откриваме в миниатюра обаче и на британските острови – остров Ман, Каланиш и пещерата на остров Стафа.

Препоръчваме да се запознаете с

Аспекти на проекта Ритуал

Бялата Лилия – филм към проекта Ритуал

Сакрална геометрия

 

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?